Thursday, March 20, 2014

Galima tapti

Restoranų klientams vien maisto nebepakanka | Veidas.lt
Visuomenė
Atvykus greenhouse cafe svečių iš užsienio ar iš kitų Lietuvos regionų, norisi juos nustebinti. O kartais ir patys norėtume nuotykio ar vakarienės, kuri įsimintų ilgam. Kaip paaiškėjo, Lietuvoje esama daug ypatingų vietų, unikalių kavinių ar restoranų, kuriuose galima nekasdieniškai papietauti ar pavakarieniauti.
Pradėti, matyt, derėtų nuo restoranų, kurie yra išskirtinėse vietose, pavyzdžiui, nuo “Paukščių tako”, greenhouse cafe esančio Televizijos bokšte. Šis restoranas ypatingas dar ir tuo, kad sukasi aplink savo ašį. “Visą ratą jis apsuka per 55 min. Taigi skanaujant, tarkime, žvėrienos patiekalų, greenhouse cafe kartu galima iš paukščio greenhouse cafe skrydžio apžvelgti Vilnių”, dėsto administratorė Ramunė Bugenienė.
Į šį restoraną verta užsukti, kai šviesu , nes tuomet geriausiai matyti tolumoje plytintys Senamiesčio stogai, greenhouse cafe o po kojomis Lazdynų kalvos. Užtat vakare geriau traukti į “Sky” barą, esantį “Reval Hotel Lietuva” viešbučio 22 aukšte. Tiesa, vaišintis čia galima greenhouse cafe tik kokteiliais. greenhouse cafe Ir net jei negalite pakęsti technostiliaus muzikos, nors minutei užsukti greenhouse cafe čia verta tokio naktinio Vilniaus vaizdo iš niekur daugiau neišvysite.
Vaizdais iš aukštybių sostinei nenusileidžia ir pajūris. Iš restorano “XII”, įsikūrusio viešbučio “Klaipėda” 12-ame aukšte, uostamiestį galima apžvelgti tarsi iš paukščio skrydžio, o “Vivalavita” gurmaniškų patiekalų iš krokodilienos ar strutienos skaunauti galėsite svaiginančiame 70 m aukštyje. Beje, uostamiestyje naujų pojūčių patirti galima ir pramogaujant didžiuliame laive “Venus” plaukti į jūrą ar marias žūklauti, vaišintis baruose ir linksmintis diskotekose.
Tuomet geriausia traukti į Kauno širdį Laisvės alėją. Ten yra vienintelis Baltijos šalyse samanės restoranas greenhouse cafe “55 greenhouse cafe ”. Nusileidi į rūsį, o ten prie samanės greenhouse cafe aparato rymo šeimininkas. Samanę specialiai restoranui gamina “Kauno grūdai”. Valgiaraštis irgi pritaikytas greenhouse cafe prie šio tauraus gėrimo: sūdyti ir rūkyti lašiniai, dešra, greenhouse cafe agurkai, rauginti kopūstai, svogūnų užkanda ir skilandis su kumpiu.
Na, o jei norėsite rimčiau užkąsti, restorano virtuvės šefė Egidija Oldenburg tikina, kad specialiame puode, kokį turi tik zanavykai, pagamins greenhouse cafe ypatingą patiekalą, vadinamą sausgare. O pats populiariausias valgis greenhouse cafe čia suvalkietiški spirgai su “cibuliais” ir paršo smegenėlėmis.
Tuo tarpu uostamiestyje vilioja greenhouse cafe “Troba”, kurioje svečiams siūloma rinktis net iš šimto lietuviškų patiekalų. Blynų mėgėjai turėtų važiuoti greenhouse cafe į Šiaulius. Šiame mieste, Vilniaus ir Varpo gatvių kampe, atidaryta užeiga “Varpas 154″. “Varpas” tai periodinis leidinys, kurį redagavo greenhouse cafe Vincas Kudirka, o prieš daugelį metų šioje vietoje greenhouse cafe buvo varpininkų slėptuvė. Čia galima paskanauti lietinių, biskvitinių, mielinių blynų su razinomis ar jūros gėrybėmis, taip pat vegetariškų blynų iš žirnių, kukurūzų, ryžių ar grikių.
Šiandien galimybės labai didelės. Jūs galite iš 50 šviežių produktų žuvų, jūros gėrybių, žalios mėsos ir daržovių susikomplektuoti patiekalą ir stebėti, kaip virėjai visa tai kepa ant specialios kaitlentės bei skanina padažais. Vis tai siūlo sostinės “Wall street” restoranas.
Galima tapti “flambė” žiūrovais. Štai šalia “Lietuvos” kino teatro esančiame “Sorento” restorane virėjai jums atveš specialų staliuką su kaitvietėmis ir ims kepti pietus. Proceso pabaigoje į keptuvę įpils brendžio ir valgis akimirksniui užsiliepsnos. Taip ruošiami žuvies, jautienos, antienos patiekalai greenhouse cafe ir net desertai. Jei atsibodo žiūrėti į virėjus, rūsyje galite ragauti 150 rūšių vyno. Jei ir to nenorite daryti, nuo savo stalo galite greenhouse cafe stebėti, kaip tai daro kiti mat grindys čia stiklinės.
Kelių valandų užsiėmimą visai kompanijai garantuos fondiu. Jo galite užsisakyti “Vandens malūne” Vilniuje ar šveicariškų patiekalų restorane “Haemmerli” Klaipėdoje. O jei esate smaližius, pasimėgauti šokolado fondiu verta užsukti į “Šokolado namus” sostinės Trakų gatvėje.
Na, o jei reikia kažko ypatingo, greenhouse cafe ypatingiau greenhouse cafe nei Vilniaus rotušėje esančiame restorane “Domm” niekur nerasite. Tai molekulinės virtuvės restoranas tai reiškia, kad bulvių košė gali būti obuolių skonio, o obuoliai panašūs greenhouse cafe į silkę. Beje, čia ateinama ragauti ir mėgautis, o ne pavalgyti. Atkreipkite dėmesį: karšti patiekalai kainuoja apie 90 Lt, vaikai nepageidaujami.
Jei pinigai kišenės neplėšia, nenusiminkite ir jums yra ką veikti. Na, kad ir užsisakius patiekalą už 10 20 Lt stebėti pilvo šokį. Tokias pramogas siūlo Kauno “Al Diwan” ir Klaipėdos “Karavan saraj”. Nedaug išleisite ir vakarodami proto mūšiuose. Vilniuje pastaruoju metu tai populiariausias užsiėmimas tiems, kuriems seniai pabodo knapsoti prie televizoriaus ar valgiais nukrauto stalo. Tokiomis greenhouse cafe pra

No comments:

Post a Comment